21 mar. 2017

"Fără ură, cu toleranţă"

           Elevii clasei a III-a B coordonaţi de doamna învăţătoare Radu Gabriela de la Şcoala Gimnazială Nr. 17, Galaţi în ziua de 17.03.2017 au organizat o activitatea "Şi noi copiii avem drepturi" privind combaterea si prevenirea efectului de BULLYING. Evenimentul a avut loc în Sala de Festivităţi a şcolii unde au fost prezente peste 50 de persoane: colegi, părinţi, cadre didactice, prieteni, fraţi . Prin aceasta activitate îşi doresc creşterea nivelul de informare şi conştientizare cu privire la efectele bullyingului asupra tuturor celor implicaţi.
          Cu o zi anterioară au popularizat activitatea prin împărţirea de flayere şi învitaţii cadrelor didactice elevilor şcolii, părinţilor dar şi persoanelor întâlnite pe drumul de la şcoală spre casă.
           Activitatea propriu zisă a constat în prezentarea afişelor, puzzel-uri realizate la clasă, prin care elevii au înţeles semnificaţie efectului de bullying precum şi combaterea acestuia prin respectarea Drepturilor Copilului. Cei mici au demonstrat ca pot fi toleranţi prin poezie, muzică şi dans. Au prezentat Drepturile fundamentale cuprinse în Convenţie sub formă de poezii făcându-le astfel mai explicite celor de vârsta lor, apoi s-au prins în mirajul dansului şi în paşi de vals au realizat o coordonare, o legătura, o împletire a drepturilor -fiecare drept este în strănsă legatură cu celelalte-formând o echipă. Finalul activităţii a fost surprinzător deoarece elevii au început să se aşeze pe două rănduri prezentând mesajul "FĂRĂ URĂ, CU TOLERANŢĂ". 
          Pe tot parcursul desfăşurării evenimentului s-a putut observa entuziasmul elevilor în activitatea desfăşurată.


                                                                                                       Articol- Gabriela Radu
                                                                                                                                                         Profesor în înv primar
                                                                                                                                                   Şcoala Gimnazială nr 17 Galaţi

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu