6 apr. 2015

ZIUA MONDIALĂ A POEZIEI

               Luni 23 martie a.c. Elevii clasei a-VI-a B şi un grup de elevi ai clasei a-VI-a A au fost invitaţi...la un ceai poetic şi fierbinte !
              “Ceainăria poeziei” a reunit, alături de elevi, volume de versuri, “Răvaşul” lui Pastorel Teodoreanu, strunele şi vocea lui Tudor Gheorghe, chipul şi cuvintele lui Nichita, notele lui Gheorghe Zamfir personificând romanismul pe o scenă franceză...A fost prezentă şi Regina Poeziei, alături de doi prinţi viteji-Mara ,Dănuţ şi Patric-clasa Pregătitoare A, totul îmbogăţit de “recuzita” pregătită de elevii clasei a-IV-a A Step-by-Step la întâlnirea de dimineaţa: “poeme pe serveţel” şi “fructiera din boabe de cafea”.
             Sub titlul "VERSUL, PLĂMADĂ DE SUFLET" , activitatea a reprezentat a doua ediţie dedicată Zilei Mondiale a Poeziei, ”urmare” a evenimentului “Îţi scriu, domniţă, printr-un flutur” de anul trecut şi a fost rodul colaborării unui grup de cinci cadre didactice inimoase, dar şi o ilustrare a posibilităţilor de colaborare între elevii claselor din învăţământul primar şi a celor din gimnaziu-prof. Doina Tomoilă, prof. Nicoleta Cărăuşu, prof.înv.primar Doina Enache, prof.înv.primar Alina Marin şi, nu în ultimul rând, înv.Jenica Ştefan, consilier educativ.

            “Să fii poet înseamnă în primul rând să poţi privi, şi-apoi să VEZI!”


 







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu