5 dec. 2014

Eveniment cultural dedicat de Ziua Naţională a României- 1 DecembrieŞcoala Gimnazială nr. 17 Galaţi a avut plăcerea să participe la evenimentul cultural cu tema: ,, 1 Decembrie 1918 în istoria românilor,, , în cadrul expunerii din data de 28 noiembrie 2014 desfăşurate la Muzeul „Casa Cuza Vodă”,  cu 2  momente minunate şi anume: 

-         -  ,,Drumul către Unire "- o prezentare Prezi coordonată de dir adj.prof. Năstase Georgiana ( click aici pentru download prezentare) ;
-         -   Un moment artistic “ Să recompunem steagul României”- coordonat de director . prof Barbu Anca alături de elevii participanţi ai clasei. a- V –a A.  Elevii au recitat doine populare într-o atmosfera plină de emoţii,  pe un fundal muzical de baladă, îmbrăcaţi în costume tradiţionale româneşti; Steagul recompus a fost donat Muzeului ,, Casa Cuza” purtând semnăturile elevilor participanţi şi a doamnelor director.
Tot în acelaşi eveniment s-a organizat şi un concurs tematic,, 1 Decembrie 1918 -96 de ani de la Marea Unire,,  organizat de Muzeul de Istorie ,, Paul Păltănea,, unde elevii şcolii noastre de la clasele a VIII a B, a VI-a A şi a VI a B au avut plăcerea să participe şi să fie premiaţi. Premiile au fost oferite din partea Muzeului de Istorie ,, Paul Păltănea,, Galaţi.
Evenimentul cultural a fost organizat de către Muzeul de Istorie ,, Paul Păltănea,, Galaţi în colaborare cu Liceul Teoretic ,, Sfânta Maria,, şi şcoala noastră.

Galeria foto  ~ click aici ~  
Detalii despre eveniment la RUBRICA EVENIMENTE/ 1 DECEMBRIE 1918 ÎN ISTORIA ROMÂNILOR~ click aici

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu