25 apr. 2013

23 APRILIE - ZIUA MONDIALA A CARTII     23 APRILIE-ZIUA  MONDIALĂ  A  CĂRŢII
                                                                   
            Biblioteca şcolii noastre a gazduit în ziua de 23 aprilie o ora speciala de limba engleza ai cărei protagonisti au fost elevii clasei a-VII-a B, indrumati de dna.prof. Doina Tomoila si de dna.bibliotecar Genoveva Manea. Dintre toate cartile care ne ofera modele de viata, participantii au ales operele dramaturgului englez William Shakespeare-nascut in ziua de 23 aprilie- “prieten bland al sufletului” poetului nostru national, M.Eminescu.
            Am facut cunostinta impreuna cu titlurile impresionantei opere Shakespeariene, cu cateva din cartile tiparite in ultimii ani, atat in limba engleza cat si in limba romana, si mai ales cu gandurile exprimate in cuvinte ale marelui dramaturg.
            O importanta recomandare de lectura este volumul sotilor Charles si Mary Lamb, POVESTIRI DUPA SHAKESPEARE (Tales from Shakespeare),dedicat copiilor, care contine cateva din piesele scriitorului, transformate in texte accesibile la varsta copilariei si adolescentei.
            Elevii clasei a-VII-a B au dovedit o neasteptata sensibilitate in exprimarea opiniei personale asupra catorva versuri Shakespeariene,dar si aptitudini dramatice in interpretarea la prima vedere a trei scene din opera  “dulcii lebede din Avon”.
             La activitate a participat si eleva Scutaru Ioana din clasa a-V-a A, care a prezentat colegilor ei mai mari cartea sa personala de povesti,ilustrata tot de ea, care asteapta cu nerabdare traducatori din randul elevilor ce iubesc limbile engleza si germana, studiate in scoala noastra. 

              VA MULTUMIM TUTUROR PENTRU PARTICIPARE!

 ( Material realizat de Prof. eng. Tomoila Doina)
( Postare: Stefan Silvia)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu